Get it on Google Play
Moto-Opinie na Windows Phone
+ DODAJ MIEJSCE

Burger Bary/restauracje
Spanie Noclegi
Pola namiotowe Pola namiotowe

ostatnio dodane zdjęcia
Walcownia - muzeum hutnictwa cynku
Walcownia - muzeum hutnictwa cynku
Kasztel-ik Korona Podlasia
Opuszczony kościół - Żerniki
Jezioro Żywieckie - ul. widokowa
Szklarska Poręba - Stacja kolejowa i punkt widokowy
Szklarska Poręba - Stacja kolejowa i punkt widokowy
Gubałówka - Zakopane
Gubałówka - Zakopane
Malutkie Resort
Malutkie Resort
Malutkie Resort
Malutkie Resort
Malutkie Resort
Zamek na wodzie w Schonau
Najniższy punkt w Polsce
Najniższy punkt w Polsce
Restauracja Nostalgia
Restauracja Nostalgia
Restauracja Nostalgia
Restauracja Nostalgia

»Wpisy na tablicach miejsc

Kasztel-ik Korona Podlasia

Kasztel-ik Korona Podlasia
Nadol - gość
12-11-2019, 12:35:24
Polecam porozmawiać z człowiekiem który to sam zbudował. Sam tzn. własnoręcznie.


Bieszczadzka Przystań Motocyklowa

Bieszczadzka Przystań Motocyklowa
DDR - gość
12-08-2019, 17:22:03
To świetne miejsce. Fajni ludzie. Zawsze tam za jadę. I każdy otrzyma tam schronienie i pomoc.


Szklarska Poręba - Stacja kolejowa i punkt widokowy

Szklarska Poręba - Stacja kolejowa i punkt widokowy
12-04-2019, 12:39:36
Przepiękne miejsce, szczególnie jesienią. Widok na Karkonosze i bardzo klimatyczna stacja kolei. Miejsce dla fanów fotografii


SH 20

SH 20
Nadol - gość
11-21-2019, 13:02:46
Wyasfaltowana


Coccole di Caffe - kawiarnia motocyklowa

Coccole di Caffe - kawiarnia motocyklowa
Tomasz - gość
11-16-2019, 22:56:21
Lokal był i się niestety zmył :( Wielka szkoda, bo oprócz tego że był to lokal motocyklowy to obiektywnie był naprawdę rewelacyjny. Teraz otworzyli naleśnikarnie w tym miejscu.


Zamek w Międzyrzeczu

Zamek w Międzyrzeczu
Paweł - gość
11-07-2019, 10:44:43
Trwała ruina. Zostały mury obwodowe, 2 budynki wartownicze z XVIw. (zamek) i XVIIIw. (podzamcze) oraz dwie renesansowe basteje artyleryjskie- unikat w skali kraju, bo ze sklepieniami. Wyjątkowy system fundamentów- brak ławy, postawiony na filarach wymurowanych w wyciętych otworach w wałach grodu, z których wychodzą łuki oporowe, podtrzymujące 3 metrowej grubości mury, ciągnące się po grzbiecie wałów grodu. Do tego przeszkody wodne- staw, sztucznie rozwidlona rzeczka, druga rzeka, fosa i (wyschnięte dziś) mokradła. Historia: VIII w.- osada obronna, IX w.- gródek przedpiastowski, X-XIV wiek- gród królewski (graniczna twierdza, najważniejsza w III pasie obrony linii Odry-patrz wojny Chrobrego z Niemcami), XIV-XV wiek zamek gotycki, XVI-XVII wiek- zamek renesansowy. Jedno z częściej obleganych i zdobywanych miejsc w Polsce. Z historii grodu: ok.940 r.- najazd Piastów, 1005- zniszczony i chwilowo opanowany przez Niemców, ok.1040- zdobyty przez Pomorzan, 1094- odbity przez Krzywoustego, 1157- zniszczony w wojnie z Fryderykiem Barbarossą, 1269- obronił się w najeździe brandenburskim, ok.1300- nieznanym sposobem zagarnięty przez Brandenburgię, 1329-odzyskany w najeździe Łokietka na Brandenburgię. Dzieje zamku: 1383-1385 aktywny w wojnie domowej w Wielkopolsce (spalony w niewyjaśnionych okolicznościach),1454 wysłał 15 żołnierzy na wojnę 13-letnią, 1474 opanowany zdradą przez Węgrów i Ślązaków, 1520 zniszczony przez ogromną armię najemników krzyżackich. 1656- zniszczony i spalony przez wycofujących się z Międzyrzecza (przed wojskami Żegockiego) Szwedów, zdewastowany w III wojnie północnej. Na te wszystkie przejścia, to i tak nieźle wygląda
Najlepiej zwiedzać razem z muzeum (rewelacja!), by ogarnąć całość złożonej i bogatej historii tego miejsca, a większej grupie polecam wziąć przewodnika. Niezłych tam mają.


Zamek Książąt Pomorskich w Szczecinie

Zamek Książąt Pomorskich w Szczecinie
- gość
11-03-2019, 08:33:30


Droga 584 - Słowacja

Droga 584 - Słowacja
Borbon - gość
11-01-2019, 17:35:42
Większość winkli jest robiona na jasnym asfalcie a tam przy większych prędkościach łatwo o uślizg koła. (zwłaszcza przy niższych temperaturach) 😉


Klasztor w Tyńcu

Klasztor w Tyńcu
Tomasz-moto - gość
10-27-2019, 17:52:45
Klasztor nie powala obejrzeć można ale za nim jest super miejsce na Wiśle można sie przepłynąć tramwajem wodnym polecam


Muzeum Motoryzacji w Otrębusach

Muzeum Motoryzacji w Otrębusach
- gość
10-24-2019, 01:14:04


Pałac w Rogalinie

Pałac w Rogalinie
10-21-2019, 16:42:57
To właśnie tu rośnie "RUS" - najstarszy dąb w Polsce.
Obok równie piękny "LECH" i "CZECH".


Pałac w Żyrowej

Pałac w Żyrowej
Radog - gość
10-19-2019, 17:12:06
Pałac nadal w remoncie. Sąsiadujący kościółek będzie dobrze komponował się z pałacem. Farma indyków nadaje akustyki okolicy, poza tym piękna jesień.


Zamek Tenczyn

Zamek Tenczyn
Tomasz-Moto - gość
10-13-2019, 19:14:33
Zamek nawet ciekawy godny polecenia trwa tam remono nie wszędzie można wejść polecam


Babice - Zamek Lipowiec

Babice - Zamek Lipowiec
Tomasz-Moto - gość
10-13-2019, 19:10:23
Zapraszam jeszcze do skansenu 😃polecam


Babice - Zamek Lipowiec

Babice - Zamek Lipowiec
Tomasz-Moto - gość
10-13-2019, 19:08:42
Byłem widziałem bardzo polecam dos duży zamek .Z góry super widoki w środku duże karytarze okolica fajna widać góry z wieży polecam


Ruiny Zamku Hohenlandin, Niemcy

Ruiny Zamku Hohenlandin, Niemcy
text - gość
10-13-2019, 08:07:47


Ruiny Zamku Hohenlandin, Niemcy

Ruiny Zamku Hohenlandin, Niemcy
KenLee - gość
10-12-2019, 20:40:09
Klimatyczne ruiny w stanie niezabezpieczonym. Dojazd pod sam obiekt. Żadnych opłat. Oficjalnie nie powinno sie wchodzic do wnetrza, bo moze to byc niebezpieczne, ale samo wejscie bezproblemowe i nikt tego nie pilnuje. Lubie takie miesca i polecam innym.


Widok na Kłodzko

Widok na Kłodzko
Romek - gość
10-10-2019, 08:49:42
Pięknie, czym zrobiłeś takie zdjęcie?


Stary młyn w Makówcu

Stary młyn w Makówcu
Sneak - gość
10-10-2019, 00:14:46
Szału nie ma. Przyjechałem ale drugi raz bym nie zajechał. Mała rzeczka i kilka desek. Jak ktoś ma za dużo czasu to można się przejechać


Przełęcz i trasa Transfogarska

Przełęcz i trasa Transfogarska
Leon - gość
10-08-2019, 22:44:47
Polecam niesamowite miejsce!!!


Przełęcz Col de la Cayolle

Przełęcz Col de la Cayolle
- gość
10-08-2019, 18:03:23
L


Wiatraki w Koszutach.

Wiatraki w Koszutach.
Gosia - gość
10-03-2019, 13:40:23
Piękne zdjęcie 🥰


Zamek Pilcza w Smoleniu

Zamek Pilcza w Smoleniu
09-25-2019, 09:12:14
Byłem bardzo dawno temu, zdziwiłem się jak ruiny zostały ładnie przygotowane dla zwiedzających. Obecnie można wejść na najwyższy punkt widokowy wieży i podziwiać okolicę z góry. Na samym dole jest budka z biletami, koszt wejściówki to 9 PLN.


Kościół św. Michała Archanioła

Kościół św. Michała Archanioła
Kery - gość
09-25-2019, 09:10:02
Mały, klimatyczny Kościółek z drzewa modrzewiowego. 18 wiek. Parking. Ksiądz motocyklista dlatego wszyscy moto są tu mile witani .


Zalew Cedzyna

Zalew Cedzyna
Wielki - gość
09-24-2019, 19:46:53
Jest coraz lepiej. Tworzą się alejki spacerowe, jest nowa plaza, kajaki, rowery wodne zaczyna to wyglądać



› Legenda mapy

Miejsce spotkańMiejsce spotkań
Punkt widokowyPunkt widokowy
Kręta drogaKręta droga
Jezioro/plażaJezioro/Plaża
Tor motocyklowyTor motocyklowy
Zamek/ruiny zamkuZamek/Ruiny zamku
Miasto/Miejscowośc turystycznaMiasto/Miejscowość
Obiekty sakralneObiekty sakralne
MotocrossMotocross
Obiekty militarneObiekty militarne
MotocrossMuzea
Inna atrakcjaInna atrakcja


zaproponujmiejsce
Znasz ciekawe miejsce, którego nie ma jeszcze na mapie? Podziel się z nami - wpisz jego nazwe w polu wyżeji kliknij w przycisk zaproponuj miejsce.

Relacje z podróży motocyklowych


Wyprawa motocyklowa na Bałkany
Czytaj więcej





Chcesz mieć ciekawe miejsca i trasy zawsze przy sobie? Ściągnij aplikacje moto opinie na Androida, która pokaże Ci gdzie warto pojechać. Miejsca i trasy są one wyświetlane od najbliższych do coraz odleglejsyzch, a więc możesz odnaleźć ciekawe miejsce na krótszy jak i dłuższy wypad, a po przyjechaniu na miejsce sprawdzić czy w okolicy są jeszcze inne ciekawe miejsca lub kręte drogi. Obowiązkowa aplikacja każdego moto turysty! Zapraszamy :)
Moto opinie na Androida
Moto Opinie na Androida
Get it on Google Play



© 2012 by Moto-Opinie.info. Serwis moto-opinie.info nie ponosi odpowiedzialności za treść umieszczanych przez użytkowników opini.

Logowanie do moto-opinie.infoZaloguj przez FB
Login: Hasło:
Zapamiętaj mnie
Szybka rejestracja w moto-opinie.info :)
Login
Nazwa wyświetlana
E-mail
Hasło
Hasło(powtórz)