Get it on Google Play
Moto-Opinie na Windows Phone
+ DODAJ MIEJSCE

Burger Bary/restauracje
Spanie Noclegi
Pola namiotowe Pola namiotowe

ostatnio dodane zdjęcia
Wielka koparka czerpakowa
Park Lisiniec, plaża Adriatyk
Miejski Dom Kultury w Częstochowie
Góra Witosławska
Grobla, gospodarstwo agroturystyczne
Zespół klasztorny w Lubiążu
Czołg na statku - Ścinawa
Porytowe Wzgórze
Młyn w dolinie Iny
Grobla Gospodarstwo Agroturystyczne Kardynał
Grobla Gospodarstwo Agroturystyczne Kardynał
Hołda Rydułtowy Szarlota
Porąbka - Bar nad strumykiem
Zapora na Jeziorze Żywieckim
Vrátna Dolina - Tiesňavy, Słowacja
Zamek kapituły pomezańskiej

»Wpisy na tablicach miejsc

Miejski Dom Kultury w Częstochowie

Miejski Dom Kultury w Częstochowie
pawlito - gość
04-16-2019, 12:08:47
Serce przemysłowej dzielnicy Raków. Zabytkowy pałacyk byłego właściciela, wokół stare fabryczne budynki i zabytkowy park. Centrum kulturalne (koncerty, wystawy). Pływalnia kryta, sauna, studio nagrań.


Wielka(duża) Pętla Bieszczadzka

Wielka(duża) Pętla Bieszczadzka
Nick - gość
04-15-2019, 22:24:10
Potwierdzam słowa poprzedników - asfalt z roku na rok robi się coraz gorszy i odbiera przyjemność z jazdy. Oczywiście nie odradzam trasy, ale na pewno trzeba mieć oczy dookoła głowy. W tym roku i tak znowu jade na majówke Bieszczady są magiczne. Do zobaczenia na trasie.


Zamek Rabsztyn

Zamek Rabsztyn
Prokureur - gość
04-10-2019, 09:47:47
Przyjemny zamek, warto odwiedzić. No i trasy wokół na Jurze Karkowsko - Częstochowskiej to sama przyjemność.


Pałac w Tworkowie

Pałac w Tworkowie
Prokureur - gość
04-10-2019, 09:42:17
Zwykłe ruiny, akurat jak tam byliśmy trwały jakieś prace remontowe więc Panowie nas wpuścili ale generalnie nic ciekawego.


Pałac w Krowiarkach

Pałac w Krowiarkach
Prokureur - gość
04-10-2019, 09:39:43
Zdecydowanie warto! Pałac robi ogromne wrażenie i można go zwiedzać za free w środku. Trasa super, a wokół knajpki z niezłym jedzonkiem. Dookoła zamku fajne polany, można odpocząć po jeździe.


Winkle Pieskowa Skała - Ojców

Winkle Pieskowa Skała - Ojców
Prokureur - gość
04-10-2019, 09:37:32
Świetna trasa, idealny asfalt bez niespodzianek i winkle wijące się wokół skał. Niestety jak jedziecie słabszą maszyną i trafi się jakaś zawalidroga przed wami to ciężko będzie wyprzedzić. Warto zatrzymać się koło Maczugi Herkulesa.


Zamek Mirów

Zamek Mirów
Prokureur - gość
04-10-2019, 09:35:38
Jeden z zamków Szlaku Orlich Gniazd. Sam zamek nie robi jakiegoś wow, można cyknąć parę fotek i to wszystko. Okolice za to są świetne! Jazda na moto po Jurze Krakowsko - Częstochowskiej to czysta frajda. Polecam.


Zamek w Ogrodzieńcu

Zamek w Ogrodzieńcu
Prokureur - gość
04-10-2019, 09:34:06
Zamek robi ogromne wrażenie, trzeba go zobaczyć. Jednak jeżeli ktoś nie lubi tłumów to zdecydowanie nie polecam w weekendy, nawet motocykl ciężko zaparkować. Wstęp na zamek jest płatny, szczególnie polecam salę tortur. Z baszty można zrobić niezłe panoramy.


Jezioro Turawskie

Jezioro Turawskie
Prokureur - gość
04-10-2019, 09:32:35
Polecam w szczycie sezonu, wtedy naprawdę jest tam ciekawie. Czysta plaża do opalania i możliwość zjedzenia dobrej rybki. Bardzo przyjemne miejsce, chociaż nie powinno znaleźć się w moto trasach Śląsk bo to już opolskie.


Góra Żar

Góra Żar
Prokureur - gość
04-10-2019, 09:30:48
Można wjechać na samą górę ale na własną odpowiedzialność bo w dzień jest zakaz. Słyszałem, że ktoś kiedyś dostał mandat. Widoki zdecydowanie rewelacyjne, szybowce latające nad głowami i panoramy warte zapamiętania. Polecam!


Zamek Chudów

Zamek Chudów
Prokureur - gość
04-10-2019, 09:28:40
Warto raz jechać, zobaczyć co się dzieje. Moim zdaniem miejsce jest przereklamowane. Pełno pozerów wypinających klaty przed swoimi motocyklami. Dominują cruisery i to jest chyba w głównej mierze ich klimat. Żarcie drogie i zasadniczo nieciekawe. Byłem tam kilka razy i niczym mnie nie zaskoczyło. No, ale skoro Chudów jest okrzyknięty stolicą śląskiego motocyklizmu to niech każdy na dwóch kółkach przynajmniej raz się tam zjawi.


Góra Witosławska

Góra Witosławska
- gość
04-09-2019, 06:24:16


Matyska - Golgota Beskidów

Matyska - Golgota Beskidów
Jaro - gość
04-07-2019, 20:32:32
Byłem, watro pojechać. Widoki są niesamowite.


Kładka na Zalewie Kamieńskim

Kładka na Zalewie Kamieńskim
- gość
04-07-2019, 14:43:47


Grossglockner Hochalpenstrasse

Grossglockner Hochalpenstrasse
Swistek - gość
04-04-2019, 00:26:19
Rowerem też polecam

https://youtu.be/OdUr8G8TE24


Platforma widokowa na lotnisku Katowice Airport

Platforma widokowa na lotnisku Katowice Airport
- gość
03-31-2019, 13:31:07
Spoko miejscówka na zbiórkę przed wycieczką, bo niestety żadnej kawiarni nie zrobili jeszcze albo punkt na trasie wycieczki


Pomnik Kozaków

Pomnik Kozaków
Benio - gość
03-25-2019, 23:41:52
Bitwa została wypowiedziana przez Rosjan, którzy uzyskawszy od zwiadu informację o koncentracji polskiej jazdy w okolicy Sędziejowic, wysłali do walki szwadron grodzieńskich huzarów rotmistrza von Grabbego, wspomagany przez kozaków z 44 dońskiego pułku. Siły polskie liczyły w tym czasie ok. 1500 żołnierzy. W starciu zginęli prawie wszyscy Rosjanie, jedynie kilku dostało się do niewoli, w tym rosyjski dowódca.

Bitwa w Sędziejowicach przyczyniła się do koncentracji wojska moskiewskiego, co w konsekwencji doprowadziło do klęski oddziałów gen. Taczanowskiego na polach wsi Kruszyna – Nieznanice koło Częstochowy w dniu 29 sierpnia.
Dziś na miejscowym cmentarzu góruje ogromny obelisk poświęcony poległym w tej bitwie rosyjskim kozakom.


Pomnik Stanisława Skarżyńskiego

Pomnik Stanisława Skarżyńskiego
Benio - gość
03-25-2019, 23:32:38
Stanisław Jakub Skarżyński (ur. 1 maja 1899 w Warcie, zginął w czasie lotu bojowego 26 czerwca 1942 na Morzu Północnym)– pułkownik pilot Wojska Polskiego, kawaler Orderu Virtuti Militari, pierwszy Polak, i pierwszy człowiek, który przeleciał Atlantyk Południowy ustanawiając przy tym światowy rekord odległości lotu na lekkim samolocie polskiej konstrukcji RWD-5bis.


Dom narodzin św. Maksymiliana Marii Kolbe

Dom narodzin św. Maksymiliana Marii Kolbe
benio - gość
03-25-2019, 23:28:03
MUZEUM – DOM URODZIN św. Maksymiliana Kolbe.
Muzeum jest częścią Sanktuarium św. Maksymiliana M. Kolbego. Zostało poświęcone przez ówczesnego biskupa Dębowskiego – ordynariusza diecezji włocławskiej i oddane do użytku dla zwiedzających w setną rocznicę urodzin świętego, czyli w 1994 roku. Dzięki zgromadzonym w nim eksponatom z końca XIX w. udało się odtworzyć atmosferę epoki, w której żył św. Maksymilian. Wystawa składa się z pięciu pokoi ekspozycyjnych: Pokoju życia – w którym można dowiedzieć się jak wyglądało Jego życie, Pokoju Myśli i duchowości, Kuchni – która przybliża codzienność gospodyń domowych z tamtych czasów – przedmioty, którymi się posługiwały, Pokoju Tradycji - który przybliża fach jakim parali się oboje rodzice, czyli tkactwo oraz Pokoju Urodzin, który mieści się na piętrze budynku.


Góra Św. Marcina

Gość
Andrew - gość
03-24-2019, 18:30:39
wiadomość do admina to jest w Małopolsce a umieściliście jako zakładka Podkarpacie


Łysa Polana

Łysa Polana
Gość - gość
03-24-2019, 12:33:24
Warto odwiedzić na moto - przecudne widoki na tatry. Dobry czas to właśnie wczesna wiosna, gdy widać Tatry przykryte są śniegiem, a droga suchutka - idealna do jazdy na moto


Skansen Kolei w Pyskowicach

Skansen Kolei w Pyskowicach
Adam - gość
03-24-2019, 10:23:27
Nie jest to fajne miejsce. Nie ma gdzie zaparkować motocykla, dzielnica raczej niepewna. Nie zostawiłbym tam moto nawet spięte łańcuchem. Ciężko znaleźć wejście. A sam skansen to kupa rdzy a nie skansen. Stracony czas


Zamek i ZOO Leśna - Czechy

Zamek i ZOO Leśna - Czechy
Endriu67 - gość
03-20-2019, 18:04:20
Super miejsce, ładny zameczek z restauracją w środku
Niestety żeby zobaczyć zameczek nawet z zewnątrz trzeba zakupić bilet do ZOO bo jest on na jego terenie ...ale warto bo obie atrakcje są super .


Jezioro Paprocańskie - Tychy

Jezioro Paprocańskie - Tychy
Endriu67 - gość
03-20-2019, 15:30:57
Jadąc ulicą Sikorskiego napotkamy hotel w kształcie piramidy , obok jest parking i 50 metrów do jeziora . Jadąc w kierunku Pszczyny napotkamy zjazd w prawo do lasu , droga prowadzi do zameczku myśliwskiego nad samym jeziorem Paprocany ... ciekawe i urokliwe miejsce.


Przełęcz pod Ostrą

Przełęcz pod Ostrą
gsmp - gość
03-17-2019, 13:00:33
Trasa wyścigu GSMP z Licencją FIA, podwójne bariery (bezpieczne dla morocyklisty) i krawężniki jak na prawdziwym torze.
Hill Climb
Długość: 5493 metrów
Szerokość: 6 metrów
Średnie wzniesienie: 5,50%
Liczba zakrętów: 33



› Legenda mapy

Miejsce spotkańMiejsce spotkań
Punkt widokowyPunkt widokowy
Kręta drogaKręta droga
Jezioro/plażaJezioro/Plaża
Tor motocyklowyTor motocyklowy
Zamek/ruiny zamkuZamek/Ruiny zamku
Miasto/Miejscowośc turystycznaMiasto/Miejscowość
Obiekty sakralneObiekty sakralne
MotocrossMotocross
Obiekty militarneObiekty militarne
MotocrossMuzea
Inna atrakcjaInna atrakcja


zaproponujmiejsce
Znasz ciekawe miejsce, którego nie ma jeszcze na mapie? Podziel się z nami - wpisz jego nazwe w polu wyżeji kliknij w przycisk zaproponuj miejsce.

Relacje z podróży motocyklowych


Wyprawa motocyklowa na Bałkany
Czytaj więcej





Chcesz mieć ciekawe miejsca i trasy zawsze przy sobie? Ściągnij aplikacje moto opinie na Androida, która pokaże Ci gdzie warto pojechać. Miejsca i trasy są one wyświetlane od najbliższych do coraz odleglejsyzch, a więc możesz odnaleźć ciekawe miejsce na krótszy jak i dłuższy wypad, a po przyjechaniu na miejsce sprawdzić czy w okolicy są jeszcze inne ciekawe miejsca lub kręte drogi. Obowiązkowa aplikacja każdego moto turysty! Zapraszamy :)
Moto opinie na Androida
Moto Opinie na Androida
Get it on Google Play



© 2012 by Moto-Opinie.info. Serwis moto-opinie.info nie ponosi odpowiedzialności za treść umieszczanych przez użytkowników opini.

Logowanie do moto-opinie.infoZaloguj przez FB
Login: Hasło:
Zapamiętaj mnie
Szybka rejestracja w moto-opinie.info :)
Login
Nazwa wyświetlana
E-mail
Hasło
Hasło(powtórz)