Get it on Google Play
Moto-Opinie na Windows Phone
+ DODAJ MIEJSCE

Burger Bary/restauracje
Spanie Noclegi
Pola namiotowe Pola namiotowe

ostatnio dodane zdjęcia
Bazylika w Strzegomiu
Autodrom Pomorze (tor Pszczółki)
Tor motocrossowy Speed Star Yamaha
Zamek Becov
Skocznie w Szczyrku
Opuszczony Pałac w Pilicy
Przełęcz Furka Pass - Szwajcaria
Ulcinj
Westernland.
Westernland.
Westernland.
Westernland.
Wyspa Daliowa - Wrocław
Wyspa Daliowa - Wrocław
Wyspa Daliowa - Wrocław
Zalew Zakrzówek Kraków
Jezioro Paprocańskie - Tychy
Kopiec Wyzwolenia
Kopiec Wyzwolenia
Piechcin - Turkusowe Jezioro
Skansen

»Wpisy na tablicach miejsc

Patelnie Kasina

Gość
- gość
01-16-2020, 12:27:24


Masz przekaźnikowy Mikstat

Masz przekaźnikowy Mikstat
Mikstakowic - gość
01-13-2020, 00:17:20
Od połowy grudnia zakaz wjazdu pod maszt, złamanie zakazu skutkuje nagranie kamerami umieszczonymi na znaku zakazu, ciekawi mnie tylko sens takiego zakazu, prócz grafiti na murze (sprzed 10lat) nie było problemu z huligaństwem.


Droga 971 Muszyna - Piwniczna Zdrój

Gość
Hirek - gość
01-10-2020, 19:27:03
Trasa po remoncie nawierzchni jest godna polecenia. 27 km zakrętów to już coś. Dolina Popradu jest bardzo malownicza a jak przekroczymy granice w Mniszku to niedaleko jest zamek w Starej Lubovni. Warto!


Smażalnia pstrąga Córka

Gość
Hirek - gość
01-10-2020, 19:19:52
Kiedyś reklamowali się, że mają najlepsze pstrągi w Bieszczadach. Faktycznie były niezłe ale takich smażalni było raptem kilka. Dziś takie smażalnie są w każdym turystycznie obleganym miejscu więc może trafić się gdzieś lepszy... kto wie? Niemniej miejsce to ma jedną niezaprzeczalną zaletę, otóż leży na trasie między Bukowcem a Dołżycą. Motocykliści już wiedzą o co chodzi. Tak! Zakręty!. Niestety w sezonie ta trasa staje się tak oblegana, że praktycznie nie da się jechać a do tego kierowcy aut nagminnie ścinają zakręty i... bywa groźnie. Niemniej polecam.


Smażalnia pstrąga Córka

Gość
Hirek - gość
01-10-2020, 19:13:09


Zamek Zborov

Zamek Zborov
Hirek - gość
01-10-2020, 00:52:40
Hej!Jak będziecie jechać przez Zborow (a jest on tuż za naszą południową granicą) to zamek ten jest widoczny z daleka. Wznosi się majestatycznie na szczycie góry. Można podjechać na wygodny parking by następnie wspiąć się na szczyt i sam zamek, z którego widoki są fantastyczne w każdym kierunku. Ale uwaga! podejście jest wyjątkowo strome a motocyklowe buty i ciuchy nie ułatwiają zadania. Niemniej warto! Mam nadzieję, że nie będziecie zawiedzeni.


Jezioro Klimkówka

Jezioro Klimkówka
Hirek - gość
01-10-2020, 00:47:13
"Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą..." tak pisał ks. Twardowski. Niestety, odchodzi też powoli zalew w Klimkówce. Z roku na rok jest w nim coraz mniej wody jednak i tak warto tam zajrzeć, choćby dlatego że kręcono tam sceny z "Ogniem i mieczem" Hoffmana. Może choć przez chwilę poczujecie się jak w filmie... ale się śpieszcie!


Mini zalew w Krempnej

Gość
Hirek - gość
01-10-2020, 00:40:46
Nad zalewem w Krempnej jest wygodny parking, co prawda nie utwardzony ale spoko. Przy parkingu jest bar, w którym podają dobre pierogi oraz całkiem przyzwoitą kawę. Jeśli dodać do tego ciszę i pokój, jaki tam panuje to miejsce to będzie idealne na krótki odpoczynek w trasie. Polecam!


Trasa 992 przez Magórski Park Narodowy

Gość
Hirek - gość
01-10-2020, 00:37:10
Poprzednie opinie, jakkolwiek pozytywne, nie oddają jakoś szczególnie niesamowitego klimatu tej trasy. Wbrew pozorom nie kończy się ona w Ożennej ani zaczyna w Nowym Żmigrodzie. Koniecznie!!! Ja wracam tam każdego roku!


Ruiny Pałacu w Kopicach

Ruiny Pałacu w Kopicach
Riba - gość
12-29-2019, 22:20:36
To jak to w końcu jest? Można tam wejść czy nie?


Ruiny Pałacu w Kopicach

Ruiny Pałacu w Kopicach
Nadol - gość
12-29-2019, 19:29:09
Piękny obiekt. Na prawdę warto zobaczyć.


Walcownia - muzeum hutnictwa cynku

Walcownia - muzeum hutnictwa cynku
12-15-2019, 19:43:43
Dobra sprawa na zimową nude. Walcownia cynku oferuje ciekawy industrialny klimat - bilet kosztuje 20 PLN. Natomiast za 7 PLN można zobaczyć kolekcję zabytkowych motocykli - jest Junak, dwa Sokoły, Indiany oraz Harleye. Do zobaczenia są modele motocykli z lat 20-tych XX wieku. Niektóre naprawdę robią wrażenie. Polecam.


Kasztel-ik Korona Podlasia

Kasztel-ik Korona Podlasia
Nadol - gość
12-11-2019, 12:35:24
Polecam porozmawiać z człowiekiem który to sam zbudował. Sam tzn. własnoręcznie.


Bieszczadzka Przystań Motocyklowa

Bieszczadzka Przystań Motocyklowa
DDR - gość
12-08-2019, 17:22:03
To świetne miejsce. Fajni ludzie. Zawsze tam za jadę. I każdy otrzyma tam schronienie i pomoc.


Szklarska Poręba - Stacja kolejowa i punkt widokowy

Szklarska Poręba - Stacja kolejowa i punkt widokowy
12-04-2019, 12:39:36
Przepiękne miejsce, szczególnie jesienią. Widok na Karkonosze i bardzo klimatyczna stacja kolei. Miejsce dla fanów fotografii


SH 20

SH 20
Nadol - gość
11-21-2019, 13:02:46
Wyasfaltowana


Coccole di Caffe - kawiarnia motocyklowa

Coccole di Caffe - kawiarnia motocyklowa
Tomasz - gość
11-16-2019, 22:56:21
Lokal był i się niestety zmył :( Wielka szkoda, bo oprócz tego że był to lokal motocyklowy to obiektywnie był naprawdę rewelacyjny. Teraz otworzyli naleśnikarnie w tym miejscu.


Zamek w Międzyrzeczu

Zamek w Międzyrzeczu
Paweł - gość
11-07-2019, 10:44:43
Trwała ruina. Zostały mury obwodowe, 2 budynki wartownicze z XVIw. (zamek) i XVIIIw. (podzamcze) oraz dwie renesansowe basteje artyleryjskie- unikat w skali kraju, bo ze sklepieniami. Wyjątkowy system fundamentów- brak ławy, postawiony na filarach wymurowanych w wyciętych otworach w wałach grodu, z których wychodzą łuki oporowe, podtrzymujące 3 metrowej grubości mury, ciągnące się po grzbiecie wałów grodu. Do tego przeszkody wodne- staw, sztucznie rozwidlona rzeczka, druga rzeka, fosa i (wyschnięte dziś) mokradła. Historia: VIII w.- osada obronna, IX w.- gródek przedpiastowski, X-XIV wiek- gród królewski (graniczna twierdza, najważniejsza w III pasie obrony linii Odry-patrz wojny Chrobrego z Niemcami), XIV-XV wiek zamek gotycki, XVI-XVII wiek- zamek renesansowy. Jedno z częściej obleganych i zdobywanych miejsc w Polsce. Z historii grodu: ok.940 r.- najazd Piastów, 1005- zniszczony i chwilowo opanowany przez Niemców, ok.1040- zdobyty przez Pomorzan, 1094- odbity przez Krzywoustego, 1157- zniszczony w wojnie z Fryderykiem Barbarossą, 1269- obronił się w najeździe brandenburskim, ok.1300- nieznanym sposobem zagarnięty przez Brandenburgię, 1329-odzyskany w najeździe Łokietka na Brandenburgię. Dzieje zamku: 1383-1385 aktywny w wojnie domowej w Wielkopolsce (spalony w niewyjaśnionych okolicznościach),1454 wysłał 15 żołnierzy na wojnę 13-letnią, 1474 opanowany zdradą przez Węgrów i Ślązaków, 1520 zniszczony przez ogromną armię najemników krzyżackich. 1656- zniszczony i spalony przez wycofujących się z Międzyrzecza (przed wojskami Żegockiego) Szwedów, zdewastowany w III wojnie północnej. Na te wszystkie przejścia, to i tak nieźle wygląda
Najlepiej zwiedzać razem z muzeum (rewelacja!), by ogarnąć całość złożonej i bogatej historii tego miejsca, a większej grupie polecam wziąć przewodnika. Niezłych tam mają.


Zamek Książąt Pomorskich w Szczecinie

Zamek Książąt Pomorskich w Szczecinie
- gość
11-03-2019, 08:33:30


Droga 584 - Słowacja

Droga 584 - Słowacja
Borbon - gość
11-01-2019, 17:35:42
Większość winkli jest robiona na jasnym asfalcie a tam przy większych prędkościach łatwo o uślizg koła. (zwłaszcza przy niższych temperaturach) 😉


Klasztor w Tyńcu

Klasztor w Tyńcu
Tomasz-moto - gość
10-27-2019, 17:52:45
Klasztor nie powala obejrzeć można ale za nim jest super miejsce na Wiśle można sie przepłynąć tramwajem wodnym polecam


Muzeum Motoryzacji w Otrębusach

Muzeum Motoryzacji w Otrębusach
- gość
10-24-2019, 01:14:04


Pałac w Rogalinie

Pałac w Rogalinie
10-21-2019, 16:42:57
To właśnie tu rośnie "RUS" - najstarszy dąb w Polsce.
Obok równie piękny "LECH" i "CZECH".


Pałac w Żyrowej

Pałac w Żyrowej
Radog - gość
10-19-2019, 17:12:06
Pałac nadal w remoncie. Sąsiadujący kościółek będzie dobrze komponował się z pałacem. Farma indyków nadaje akustyki okolicy, poza tym piękna jesień.


Zamek Tenczyn

Zamek Tenczyn
Tomasz-Moto - gość
10-13-2019, 19:14:33
Zamek nawet ciekawy godny polecenia trwa tam remono nie wszędzie można wejść polecam



› Legenda mapy

Miejsce spotkańMiejsce spotkań
Punkt widokowyPunkt widokowy
Kręta drogaKręta droga
Jezioro/plażaJezioro/Plaża
Tor motocyklowyTor motocyklowy
Zamek/ruiny zamkuZamek/Ruiny zamku
Miasto/Miejscowośc turystycznaMiasto/Miejscowość
Obiekty sakralneObiekty sakralne
MotocrossMotocross
Obiekty militarneObiekty militarne
MotocrossMuzea
Inna atrakcjaInna atrakcja


zaproponujmiejsce
Znasz ciekawe miejsce, którego nie ma jeszcze na mapie? Podziel się z nami - wpisz jego nazwe w polu wyżeji kliknij w przycisk zaproponuj miejsce.

Relacje z podróży motocyklowych


Wyprawa motocyklowa na Bałkany
Czytaj więcej





Chcesz mieć ciekawe miejsca i trasy zawsze przy sobie? Ściągnij aplikacje moto opinie na Androida, która pokaże Ci gdzie warto pojechać. Miejsca i trasy są one wyświetlane od najbliższych do coraz odleglejsyzch, a więc możesz odnaleźć ciekawe miejsce na krótszy jak i dłuższy wypad, a po przyjechaniu na miejsce sprawdzić czy w okolicy są jeszcze inne ciekawe miejsca lub kręte drogi. Obowiązkowa aplikacja każdego moto turysty! Zapraszamy :)
Moto opinie na Androida
Moto Opinie na Androida
Get it on Google Play



© 2012 by Moto-Opinie.info. Serwis moto-opinie.info nie ponosi odpowiedzialności za treść umieszczanych przez użytkowników opini.

Logowanie do moto-opinie.infoZaloguj przez FB
Login: Hasło:
Zapamiętaj mnie
Szybka rejestracja w moto-opinie.info :)
Login
Nazwa wyświetlana
E-mail
Hasło
Hasło(powtórz)