Moto Opinie na Androida
Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe

Jezioro Turawskie




Zdjęcia przesłane przez użytkowników
Jezioro Turawskie
Jezioro Turawskie
Jezioro Turawskie
Jezioro Turawskie
Jezioro Turawskie
Jezioro Turawskie
Jezioro Turawskie
Jezioro Turawskie
Jezioro Turawskie
Dodaj zdjęcie

Tablica miejsca





Napisz coś o tym miejscu


 kod


Avatar
Kleks - gość
11-15-2021, 20:52:54
Przepiękne jeziorko - jedno z piękniejszych w Polsce. Nawet na mazurach ciężko znaleźć takie miejsce z tak fajną piaszczystą plażą i dobrze zorganizowaną gastronomią i atrakcjami. Polecam, zawsze chętnie tam wracam.

Avatar
gemini1948 - gość
10-28-2021, 18:00:06
Jezioro Turawskie widok od strony Ośrodka Opolskiego Jacht Klubu.

Avatar
Prokureur - gość
04-10-2019, 09:32:35
Polecam w szczycie sezonu, wtedy naprawdę jest tam ciekawie. Czysta plaża do opalania i możliwość zjedzenia dobrej rybki. Bardzo przyjemne miejsce, chociaż nie powinno znaleźć się w moto trasach Śląsk bo to już opolskie.

Avatar
Moto_Johny - gość
12-19-2017, 15:25:42
Niestety ale latem zarasta :/ polecam zaraz obok jezioro srebrne! Czysta woda i ogólnie super

Avatar
Gość. - gość
02-06-2017, 10:24:01
Nie ma możliwości pływania w wodzie. Woda jest jak ściek, w lato sinice i zapach amoniaku. Miejsce piękne, ale jakość wody psuje wszytko.

Avatar
Tomasz-Moto - gość
07-25-2016, 21:56:40
Ciekawe jeziorka duże robo wrażenie -Na dużym są zloty moto polecam

Avatar
informator - gość
04-20-2015, 11:23:12
Oprócz Małej Panwi do jeziora uchodzi mniejsza rzeka Libawa. Na odpływie z jeziora działa elektrownia wodna o mocy 1,2 MW. Brzegi północny i południowy tworzą plaże otoczone sosnowymi lasami z wieloma ośrodkami wypoczynkowymi. Na akwenie tym jest również uprawiane żeglarstwo i wędkarstwo (występowanie sandacza).
W pobliżu jeziora Turawskiego znajdują się inne jeziora. Jeziora "Średnie" i "Małe" (oba na południe od południowego brzegu Turawskiego) powstały na miejscach wydobycia żwiru wykorzystanego do budowy zapory jeziora Turawskiego. Jezioro Srebrne (inne nazwy to Osowiec, Zielone lub Szmaragdowe) znajduje się w lasach w okolicach wsi Osowiec i Turawa i jest oddalone o około 2 km od jeziora Turawskiego. Zajmuje powierzchnię 12 ha, a głębokość dochodzi do 17 m. Jezioro powstało na miejscu zalanego wyrobiska.

Profil użytkownika
10-30-2014, 20:50:29
W lecie knajpy otwarte i coś się dzieje. Są domki i jeden lub dwa ekskluzywne hotele. Podczas upałów woda może kwitnąć. Generalnie poza sezonem urokliwe miejsce.





Ciekawe miejsca w pobliżu

Jezioro srebrne
3km
Jezioro Srebrne k. Turawy
3km
Jezioro Srebrne k. Turawy
3km
Najstarszy w Europie most Żelazny - Ozimek
9km
Park Dinozaurów - Krasiejów
13km
Młynówka - Opolska Wenecja
16km

Lokalizacja miejsca


Wyświetl większą mapę

opismiejsca
Piękne jezioro idealne na letni wypoczynek nad wodą. Nad jeziorem sporo lokali gastronomicznych oraz ośrodki wypoczynkowe.


Noclegi i pola namiotowe w pobliżu

Ośrodek wypoczynkowy - Borowik.
0km
Basen Olimpijski "Lipno" k. Niemodlina
37km
kawiarnia
40km



© 2012 by Moto-Opinie.info. Serwis moto-opinie.info nie ponosi odpowiedzialności za treść umieszczanych przez użytkowników opini.