Moto Opinie na Androida
Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe

Zamek w Ogrodzieńcu




Zdjęcia przesłane przez użytkowników
Zamek w Ogrodzieńcu
Zamek w Ogrodzieńcu
Zamek w Ogrodzieńcu
Zamek w Ogrodzieńcu
Zamek w Ogrodzieńcu
Zamek w Ogrodzieńcu
Zamek w Ogrodzieńcu
Zamek w Ogrodzieńcu
Zamek w Ogrodzieńcu
Zamek w Ogrodzieńcu
Zamek w Ogrodzieńcu
Zamek w Ogrodzieńcu
Zamek w Ogrodzieńcu
Zamek w Ogrodzieńcu
Zamek w Ogrodzieńcu
Zamek w Ogrodzieńcu
Dodaj zdjęcie

Tablica miejsca





Napisz coś o tym miejscu


 kod


Avatar
Prokureur - gość
04-10-2019, 09:34:06
Zamek robi ogromne wrażenie, trzeba go zobaczyć. Jednak jeżeli ktoś nie lubi tłumów to zdecydowanie nie polecam w weekendy, nawet motocykl ciężko zaparkować. Wstęp na zamek jest płatny, szczególnie polecam salę tortur. Z baszty można zrobić niezłe panoramy.

Avatar
Krystiano BMW - gość
05-29-2017, 09:03:49
Byłem - szczerze warto.
Sporo chodzenia, ale widoki piękne 😀
12 zł bilet normalny

Avatar
Radzio - gość
03-17-2017, 11:18:58
Byłem i polecam zdecydowanie. Miejsce fajne do odwiedzenia na moto, ale także samochodem z rodziną. Jest co zwiedzać.

Avatar
Tomasz-Moto - gość
07-25-2016, 21:48:55
Fajny duży zamek jest gdzie chodzić polecam

Avatar
raQ_lodz - gość
04-26-2015, 22:50:47
Polecam. Byliśmy tam 25-04-2015. Pogoda dopisała. Piękny widok, przemiła atmosfera motocyklowa. Cennik wejścia 7zł ulgowy /9zł. normalny bilet.

Avatar
ADIK - gość
04-06-2015, 12:58:02
Bardzo piękny zamek w stylu Średniowiecznym. Motocyklem można wjechać pod samą góre, ale ryzykujemy mandatem bo obowiązuje tam zakaz. Nie każdy wie że kawałek dalej znajduje się druga równie ciekawa atrakcja - zrekonstruowany gród na górze Birów. Warto zobaczyć oba miejsca - do grodu można dotrzeć pieszo z zamku'

Avatar
Adrian - gość
04-08-2014, 19:04:38
Jeden z największych zamków na szlaku orlich gniazd - za wejście trzeba zapłacić ale niedużo, warto wejść do środka bo zamek jest naprawde ładny i duży. Odważni mogą wejść na mury po drabinkach, ale jest to bardzo wysoko Tak jak kolega wspomniał - motocykle lepiej zostawić na dole przy placu z fontanną za darmo albo w jednym z płatnych parkingów. W zamku funkcjonuje bar który robi ogromne wrażenie - średniowieczne skały, kominek itd - czujemy się jakbyśmy przenieśli się w czasie Dojazd najlepiej od strony Niegowonic - bardzo ładna traska z widokami i skałkami jurajskimi przy drodze. Polecam.

Avatar
Piter - gość
12-06-2013, 10:17:07
Super miejscówa, mnóśtwo imprez co tydzień i masa motocykli w sezonie. Niestety lepiej nie wjeżdżać pod sam zamek na moto, bo czasem miejscowi dzwonią na policje i wlepiają mandaty. Pod zamkiem jest troche parkingów płatnych i bezpłatnych.





Ciekawe miejsca w pobliżu

Opuszczony Pałac w Pilicy
7km
Zamek Pilcza w Smoleniu
8km
Zamek w Bydlinie
9km
Skałki na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej
10km
Klucze - Punkt widokowy na pustynie Błędowską
10km
Zamek Bąkowiec - Morsko
11km

Lokalizacja miejsca


Wyświetl większą mapę

opismiejsca
Zamek Ogrodzieniec – ruiny średniowiecznego zamku leżącego w Jurze Krakowsko-Częstochowskiej wzniesionego w XIV-XV wieku przez ród Włodków Sulimczyków, później przebudowywanego. Zamek leży na najwyższym wzniesieniu Wyżyny Krakowsko-Częstochowskiej – Górze Zamkowej wznoszącej się na 515,5 m n.p.m. Ruiny leżą na „Szlaku Orlich Gniazd”; są udostępnione do zwiedzania.


Noclegi i pola namiotowe w pobliżu

Kompleks rekreacyjno-wypoczynkowy "Jura".
4km
Resteuracja i hotel pod Kolumnami - Pilica
7km
Lodziarnia Karolczyk
22km
Mr hamburger
26km
Pizzeria Ana
26km
Chleb Praojców przy winklach w Pieskowej skale
31km
ZAJAZD MUSTANG
34km



© 2012 by Moto-Opinie.info. Serwis moto-opinie.info nie ponosi odpowiedzialności za treść umieszczanych przez użytkowników opini.

Logowanie do moto-opinie.infoZaloguj przez FB
Login: Hasło:
Zapamiętaj mnie
Szybka rejestracja w moto-opinie.info :)
Login
Nazwa wyświetlana
E-mail
Hasło
Hasło(powtórz)