Moto Opinie na Androida
Ciekawe miejsca i trasy motocyklowe

Góra Żar




Zdjęcia przesłane przez użytkowników
Góra Żar
Góra Żar
Góra Żar
Góra Żar
Góra Żar
Góra Żar
Góra Żar
Góra Żar
Góra Żar
Góra Żar
Góra Żar
Góra Żar
Dodaj zdjęcie

Tablica miejsca





Napisz coś o tym miejscu


 kod


Avatar
B650 - gość
05-05-2018, 21:56:11
Piękne widoki, dojazd możliwy, ale stoi zakaz ruchu i są wyznaczone godziny, więc trzeba albo przed 9 być albo po 20. Fajna miejscówka.

Avatar
Blitz - gość
08-15-2017, 23:45:44
Swietna miejscówka.
Wjazd motocyklem na sam szczyt.
Przepiękne widoki.
Warto zobaczyć.
LwG

Avatar
Tomasz-moto - gość
07-19-2017, 19:09:19
Super miejsce można wjechać na górę motocyklem super widoki polecam

Avatar
fatboy - gość
05-26-2015, 21:08:11
Czas na Zar-najdluzsze dni-po20 mozna na moto

Avatar
Daniel - gość
02-01-2015, 11:06:21
Polecam góre Żar - wspaniały widok na jezioro Żywieckie i Międzybrodzkie, a na szczycie można zjeść pyszną pizze w resteuracji Dominium.

Avatar
misiorek - gość
09-27-2014, 14:30:34
Potwierdzam dobre opinie poprzedników ciekawe miejsce ładne widoki

Avatar
Fatboy - gość
09-06-2014, 22:17:34
Na górę można wjechać motocyklem po godzinie 20 - dlatego polecam wjazd kiedy sa najdłuższe dni w roku poniewaz jest jeszcze jasno i mozna podziwiac piękne widoki na Beskid Żywiecki.Do 20 wjazd tylko kolejką ewentualnie rowerkiem.Pozdrawiam

Avatar
Doris - gość
07-27-2014, 10:43:22
Bardzo fajne miejsce, robi wrażenie. Na szczycie góry można coś zjeść, napić się kawy i podziwiać piękne widoki polecam

11-26-2013, 08:32:49
Bardzo fajna miejscówka, na sam szczyt można dojechać motocyklem lub zostawić moto na parkingu na dole, a następnie wjechać kolejką szynową. Obie metody polecam





Ciekawe miejsca w pobliżu

Kozubnik - Opuszczony Kurort Wypoczynkowy
1km
Trasa 948 - Wzdłuż jeziora Międzybrodzkiego i Żywieckiego
2km
Trasa Porąbka-Wielka Puszcza
3km
Zapora Porąbka
3km
Zapora na Jeziorze Żywieckim
4km
Tresna
5km

Lokalizacja miejsca


Wyświetl większą mapę

opismiejsca
Góra Żar to popularne miejsce wycieczek motocyklistów. Na szczycie przepiękny widok na Beskid Żywiecki, jezioro Międzybrodzkie a także duży zbiornik wodny znajduje się potężny zbiornik wodny elektrowni szczytowo-pompowej.


Noclegi i pola namiotowe w pobliżu

Przystań u Siudego
4km
Zbójnicka Chata - Ustroń, Równica
27km
Lodziarnia Barbarossa
35km
Zajazd u Moniki
36km
Lodziarnia Kawiarnia Lemone - Tychy
41km
Pyszne lody AGA
48km
Pyszne lody MELBA
48km



© 2012 by Moto-Opinie.info. Serwis moto-opinie.info nie ponosi odpowiedzialności za treść umieszczanych przez użytkowników opini.

Logowanie do moto-opinie.infoZaloguj przez FB
Login: Hasło:
Zapamiętaj mnie
Szybka rejestracja w moto-opinie.info :)
Login
Nazwa wyświetlana
E-mail
Hasło
Hasło(powtórz)